همانطور که می دانید جراحی بینی به منظور اصلاح مشکلات ظاهری و داخلی بینی مانند حذف قوز بینی، انحراف بینی، پولیپ و گرفتگی ها انجام می شود و با توجه به ساختار صورت بینی را متناسب و شکیل می سازد. جراحی بینی با توجه به نوع بینی به دو دسته جراحی بینی گوشتی و استخوانی تقسیم می شود، که برای افرادی که دارای بینی هایی با پوست ضخیم و گوشتی بوده عمل بینی گوشتی انجام می شود و یکی از پر چالش ترین جراحی های بینی محسوب می شود که در این مقاله به طور کامل در مورد عمل بینی گوشتی و نحوه انجام آن توضیحاتی را ارائه خواهیم داد.
تعریف بینی گوشتی
بینی های گوشتی بسیار نرم بوده و در واقع استخوان و یا غضروف بسیار محکمی در آن ها وجود ندارد، ظاهر این نوع از بینی ها پهن و گرد می باشند. بنابراین جراحی این نوع بینی با ریسک بالایی انجام می شود زیرا نیاز به تکنیک های ویژه و ترفند های نوین جراحی دارد که غضروف ها را تقویت کرده و فرم زیبایی به بینی ببخشد.
معمولا افرادی که بینی های گوشتی دارند از بزرگی بینی ، نوک پهن ، پره های کلفت و پوست ضخیم آن شاکی هستند ، بهتر است بدانید که مشکلات نام برده با عمل بینی گوشتی به راحتی قابل اصلاح هستند اما نکته ای که در بینی های گوشتی وجود دارد ، نتیجه ی جراحی بینی است .
بینی های گوشتی گزینه های مناسبی برای جراحی بینی فانتزی و عروسکی نبوده و اغلب این نوع بینی ها با روش جراحی بینی طبیعی انجام شده و ظاهری طبیعی بعد از عمل خواهند داشت.
کاندیدای مناسب عمل بینی گوشتی
- افرادی که از ظاهر بینی خود ناراضی می باشند.
- افرادی که به دلیل گوشتی بودن و پهم بودن بینی خود اعتماد به نفسشان را از دست داده اند.
- افرادی که از سلامت عمومی برخوردار بوده و به بیماری های زمینه ای مبتلا نیستند.
- افرادی که انتظارات واقع بینانه ای نسبت به نتیجه جراحی دارند.
- افرادی که دارای بینی های گوشتی و پهن می باشند.
- افرادی که دارای نوک بینی پهن می باشند.
- افرادی که دارای پوست بینی ضخیم و چربی می باشند.
- افرادی که پره های بینی بلند و پهنی دارند.
- افرادی که غضروف و استخوان بینی آن ها ضعیف است.
نحوه انجام جراحی بینی گوشتی
برای انجام این جراحی در ابتدا بیمار با توجه به شرایط و سوابق پزشکی اش و با صلاحدید پزشک تحت بیهوشی عمومی یا بی حسی قرار خواهد گرفت. پس از بیهوشی برش هایی بر روی بینی برای دسترسی به ساختار و اسکلت بینی ایجاد شده و تغییرات لازم توسط بهترین جراح بینی بر روی بینی اعمال خواهد شد، باید به این نکته اشاره کرد که امکان دارد در طول جراحی برای استحکام غضروف های ضعیف بینی های گوشتی از پیوند غضروف به بینی که معمولا این غضروف ها از ناحیه پشت گوش یا دنده بیمار برداشته می شود، استفاده شود. این کار باعث می شود که تیغه ی بینی محکم و مقاوم شده و بینی فرم زیباتری به خود بگیرد، با این اقدام از ضخامت پوست بینی نیز کاسته خواهد شد و فرد رضایت مندی بیشتری از نتیجه جراحی خواهد داشت.
در نهایت نیز برش های ایجاد شده بخیه زده شده و برای محافظت از بینی و فرم دهی بهتر آن از گچ بینی استفاده شده و بینی آتل گرفته خواهد شد.
مراقبت های بعد از جراحی بینی گوشتی
برای دریافت نتیجه مطلوب از این جراحی باید نکات و دستورالعمل های تجویز شده توسط پزشک متخصص بعد از جراحی توسط افراد به خوبی رعایت شود.
این نکات و مراقبت ها عبارتند از:
- خوابیدن به صورت طاق باز و بالاتر نگه داشتن سر از بدن در هنگام خواب
- استفاده از کمپرس یخ به مدت 12 ساعت پس از جراحی برای کاهش تورم
- پرهیز از مصرف غذاهای تند و پرادویه به مدت یک هفته بعد از جراحی
- پرهیز از مصرف غذاهای سفت و جویدنی به مدت 12 ساعت پس از جراحی
- عوض کردن پانسمان زیر بینی
- پرهیز از مصرف مشروبات الکلی برای جلوگیری از خونریزی
- عطسه کردن با دهان
- خودداری از استفاده از عینک تا چهار هفته بعد از جراحی
- خودداری از فین کردن و تخلیه بینی با شدت
- خودداری از استخر رفتن به مدت یک ماه بعد از عمل
- استفاده از مسواک نرم
سخن پایانی
در این مقاله ذکر کردیم که جراحی بینی گوشتی یکی از پرچالش ترین و سخت ترین نوع جراحی بینی می باشد که برای دریافت نتیجه مطلوب از آن و هم چنین جلوگیری از بروز عوارض جبران ناپذیر افراد باید به جراح با تجربه و با مهارت مراجعه کنند. باید به این نکته اشاره کرد که افراد نباید انتظار نتیجه فانتزی از این جراحی داشته باشند، چرا که نتیجه عمل بینی گوشتی کاملا طبیعی می باشد.
سوالات متداول عمل بینی گوشتی
خیر، در صورتی که عمل بینی گوشتی اصولی انجام شود و غضروف های بینی به خوبی تقویت شده باشند ، هرگز این نوع بینی دچار افتادگی نخواهد شد .
یک تصور غلط در رابطه با بینی های گوشتی این مورد است که بینی های گوشتی بعد از جراحی دچار افتادگی می شوند، با تکذیب این مساله باید بیان کنیم که بینی های گوشتی بعد از جراحی تورم بیشتری نسبت به بینی استخوانی خواهد داشت، و حدود یک سال زمان لازم است تا تورم ها بعد از جراحی به طور کامل از بین بروند .
مراقبت های بعد از عمل بینی گوشتی در دوران نقاهت بعد از جراحی دارای اهمیت بالایی می باشد ، تورم بعد از انجام این جراحی کمی طول می کشد تا برطرف شود به همین علت افرادی که دارای بینی های گوشتی هستند و جراحی زیبایی بینی انجام می دهند برای مشاهده نتایج نهایی باید کمی صبور باشند. در روزهای اولیه بعد از عمل بینی گوشتی به دلیل اینکه بینی متورم است نمی توان به خوبی نتایج این جراحی را مشاهده کرد . ممکن از آمپول ضد التهاب در برخی از موارد برای کاهش تورم نیز استفاده کرد .
تفاوت عمده ای که در بینی گوشتی و استخوانی وجود دارد این است که در جراحی بینی های گوشتی تقویت غضروف صورت می گیرد اما در جراحی بینی های استخوانی، استخوان بینی تراش داده می شود و نیاز به تقویت غضروف نمی باشد زیرا این نوع از بینی ها بهدلیل غضروف و استخوان قوی که دارند نیاز به تقویت ندارند .
امروزه با تقویت غضرف در بینی های گوشتی دیگر امکان برگشت در نوک بینی وجود ندارد، اما در گذشته به دلیل اینکه به جای تقویت غضروف از غضروف ها کاسته می شد، نوک بینی بعد از جراحی در برخی از موارد حالت افتاده ای پیدا می کرد. با به کارگیری تکنیک های جدید و تقویت غضروف در این جراحی دیگر نگران افتادگی نوک بینی و برگشت پذیری بینی نباشید . در حین جراحی هر آنچه که از بینی کاسته می شود یا افزوده می شود ثابت در جای خود به همان طریق باقی می ماند.
بینی گوشتی چند درصد امکان بازگشت داره ؟؟؟ یعنی بازگشت بینی گوشتی قطعیه ؟؟؟
بسته به تکنیک جراح بینی دارد.