عمل بینی که می تواند عیب های مربوط به زیبایی بینی را برطرف سازد و از آنجایی که انواع مختلفی از بینی نظیر گوشتی و استخوانی وجود دارد بنابراین جراحی بینی استخوانی و بینی گوشتی نیز متفاوت بوده و جراح باید برای رقم زدن نتیجه ایده آل جراحی به تمام ویژگی های بینی شخص مورد نظر اشراف داشته باشد.
عمل بینی در بینی های گوشتی و استخوانی نتیجه متفاوتی خواهد داشت و افراد نباید این گونه انتظار داشته باشند که نتیجه آنها به مانند افراد دیگر و یا شبیه به عکس خاصی باشد. در این مقاله به طور کامل به بررسی جراحی بینی استخوانی و نحوه انجام آن خواهیم پرداخت.
ویژگی های بینی استخوانی
برای اینکه بتوانیم بینی استخوانی را از دیگر بینی ها تشخیص دهیم باید به مشخصات ظاهری و همچنین پوست بینی توجه داشته باشیم. بینی های استخوانی معمولا به دلایل ارثی و یا ژنتیکی ایجاد شده است و یا اینکه استخوان و غضروف ها در سنین بلوغ بیش از اندازه رشد خواهند کرد.
این نوع از بینی ها معمولا دارای پوستی نازک و انعطاف پذیر هستند. زمانی که استخوان و غضروف موجود در بینی استحکام زیادی داشته باشد، بینی استخوانی بوده و در بینی های استخوانی معمولا پشت بینی دای قوز و برآمدگی دیده می شود که در جراحی بینی استخوانی این برجستگی از بین خواهد رفت.
کاندیدای مناسب جراحی بینی استخوانی
در این بخش از مقاله افرادی که شرایط انجام این جراحی را دارند را معرفی خواهیم کرد.
- افرادی که در تنفس خود دچار مشکل هستند.
- افرادی که دارای عدم تقارن در بینی خود هستند.
- افرادی که خواستار تغییر اندازه و شکل بینی خود هستند.
- افرادی که دارای قور در بینی خود هستند.
- افرادی که دارای پره های بینی کوچک و باریکی هستند.
- افرادی که دارای غضروف های محکمی در بینی خود هستند.
- افرادی که دارای انحراف بینی هستند.
اقدامات قبل از عمل بینی استخوانی
برای دریافت نتیجه مطلوب از جراحی افراد باید از اقدامات قبل از جراحی بینی استخوانی آگاهی داشته و از آن ها پیروی کنند. این اقدامات عبارتند از:
- لیست داروهای مصرفی خود را قبل از جراحی در اختیار پزشک قرار دهید.
- در صورت ابتلا به بیماری خاصی به جراح خود اطلاع دهید.
- پرهیز از مصرف داروهای رقیق کننده خون به مدت یک هفته قبل از جراحی
- خودداری از مصرف ویتامین E قبل از جراحی برای جلوگیری از افزایش خونریزی
- خودداری از مصرف سیگار و مشروبات الکلی قبل از جراحی
- مصرف مواد غذایی کم سدیم برای کاهش تورم بینی بعد از جراحی
- انتظارات خود از جراحی را با بهترین جراح بینی در میان بگذارید.
نحوه جراحی بینی استخوانی
برای بهبود ظاهر بینی، برآمدگی و قوز بینی در جراحی بینی استخوانی برداشته شده و همچنین که هم زمان عرض و طول بینی و سایر مشکلات بینی نیز برطرف می شود.
برای انجام این جرحی در ابتدا فرد تحت بیهوشی عمومی قرار گرفته و سپس برش هایی بر روی سطح پوست توسط یکی از روش های باز یا بسته انجام خواهد شد که در ادامه این دو روش را بررسی خواهیم کرد.
روش باز
در روش باز برش ها زیر بینی و بر روی پوست بینی ایجاد شده و زمانی مورد استفاده قرار می گیرد که نیاز به اعمال تغییرات اساسی بر روی بینی باشد و توسط این روش جراح تسلط بیشتری بر روی ساختار بینی و همچنین غضروف بینی خواهد داشت.
روش بسته
در این روش به طور معمول برش ها در داخل بینی ایجاد شده و هیچ گونه برشی بر روی پوست بینی ایجاد نخواهد شد. از این روش بیشتر برای زمانی که نیاز به اعمال تغییرات جزئی می باشد استفاده می شود و جراح در این روش دسترسی محدودی به ساختار بینی خواهد داشت.
پس از اعمال برش ها نیز استخوان های اضافی بینی برداشته شده و تغییرات مورد نیاز بر روی بینی اعمال شده و در نهایت بینی بخیه زده خواهد شد.
مراقبت های بعد از جراحی بینی استخوانی
همانطور که رعایت اقدامات قبل از عمل بینی در نتیجه بعد از جراحی تاثیر به سزایی دارد، رعایت مراقبت های بعد از جراحی بینی نیز در نتیجه جراحی تاثیر خواهد گذاشت. مراقبت های بعد از جراحی بینی استخوانی عبارتند از:
- خودداری از پایین نگه داشتن سر
- استفاده از کمپرس سرد به مدت 48 ساعت پس از جراحی برای کاهش تورم
- خودداری از بلند کردن اجسام سنگین برای کاهش احتمال خونریزی
- خودداری از قرار گرفتن در معرض نور آفتاب
- خودداری از دستکاری بینی
- شست و شوی بینی بعد از جراحی طبق توصیه و تجویز جراح
سخن پایانی
در این مقاله تمام موارد مرتبط با جراحی بینی استخوانی را بررسی کردیم و نتجیه این جراحی در نهایت بسیار راضی کننده خواهد بود چرا که این نوع از بینی ها دست جراح را برای اعمال تغییرات باز خواهد گذاشت، و در واقع افرادی که بینی های استخوانی دارند از نتیجه جراحی خود راضی تر بوده و جراح در این نوع جراحی بیشتر می تواند طبق نظر بیمار، به بینی شکل بدهد. تنها باید به این نکته توجه داشته باشید که به جراح با تجربه مراجعه نمایید.
سوالات متداول جراحی بینی استخوانی
اینکه بینی استخوانی بازگشت داشته باشد یک اتفاق نادر است. اما برای اینکه این اتفاق به احتمال صفر برسد باید مراقبت های بعد از جراحی به درستی انجام بگیرد. رشد استخوان بعد از جراحی بینی تقریبا امکان پذیرنیست. اما شما باید بعد از جراحی خود با جراح درارتباط باشید و برای معاینه ساده به منخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید.
هر عمل جراحی ،هر چقدر هم که سبک باشد ،معمولا با تورم انحیه ی تحت جراحی همراه است، البته میزان ورم در هر فردی متفاوت است. تورم و کبودی در بینی های استخوانی به نسبت بینی های گوشتی کم تر است. و جراح بینی با تزریق کورتون تورم و کبودی ناشی از جراحی را کنترل می کند .
اگر بینی افراد نسبت به محور طولی که از بالا به پایین ول شده است و همینطور صورت را به دو نیمه چپ و راست تقسیم کنیم، بینی نسبت به این محدوده ها زاویه داشته باشد ،بینی را کج می گوییم . این تصورغلط است که کجی و انحراف بیشتر در بینی های استخوانی دیده می شود. انحراف و کج بودن ربطی به نوع بینی ندارد. در واقع کجی بیشتر به دلیل وارد آمدن ضربه به بینی ،به وجود می آید، البته گاهی اوقات هم یک طرف صورت نسبت به طرف دیگر تکامل کمتری دارد و در نتیجه کوچکتر می باشد. در این حالت هم می توان کجی بینی را در فرد دید.