اسپلینت بینی + زمان برداشتن آن

پس از انجام عمل بینی توسط جراح اولین اقدامی که صورت می گیرد قرار دادن اسپلینت بینی می باشد که به منظور محافظت از ساختار بینی از آن استفاده می شود. جراحی بینی در دو نوع جراحی باز و جراحی بسته انجام می شود. در جراحی باز به دلیل ایجاد بخیه، اسپلینت هایی داخل بینی قرار داده می شو و وظیفه اسپلینت ها کمک به روند ترمیم تیغه بینی می باشد. که معمولاً در اولین جلسه ویزیت، توسط جراح بینی برداشته خواهد شد.

اسپلینت-بینی-برداشتن-آن

بسته به این که در جراحی شما، جراح بینی از اسپلینت‌ها، پک‌ها، تامپون بینی و بخیه (در صورتی که جذبی نباشند) استفاده کرده باشد، یک تا سه هفته پس از انجام جراحی از داخل یا خارج بینی برداشته می‌شوند.

در این مقاله تمام موارد مرتبط با اسپلینت بینی نظیر انواع آن و همینطور زمان برداشتن و … را بررسی خواهیم کرد، پس با ما تا پایان مقاله همراه باشید.

علت قرار دادن اسپلینت بینی بعد از جراحی

از این اسپلینت ها در جراحی بینی به منظورهای مختلفی استفاده می شود که در ادامه آن ها را ذکرخواهیم کرد.

یکی از علت های اصلی استفاده از اسپلینت ها برای حفظ کردن شکل و فرم جدید بینی می باشد و یکی دیگر از علت های استفاده از ان ها شامل حفاظت از ساختار بینی بعد از عمل در مقابل آسیب دیدگی ها، کاهش تورم، کاهش خونریزی و همینطور به خوبی قرار گرفتن پوست بر روی غضروف بینی می باشد.

در واقع باید ذکر کرد که اسپلینت بینی از حرکت کردن و جابه جا شدن غضوروف ها و همینطور استخوان بینی بعد از جراحی جلوگیری خواهد کرد.

انواع اسپلینت بینی

اسپلینت ها با توجه به نوع جراحی دارای دو نوع اسپلینت داخل بینی و اسپلینت خارج بینی می باشد که در ادامه آن ها را بررسی خواهیم کرد.

انواع-اسپلینت-بینی

اسپلینت داخلی بینی

در صورتی که تغییراتی بر روی تیغه بینی صورت گرفته باشد که در جراحی انحراف بینی این اتفاق خواهد افتاد برای محافظت از تیغه اسپلینت در داخل سوراخ های بینی قرار داده خواهد شد و موجب بهبود ساختار داخلی بینی می شود.

اسپلینت خارجی بینی

این نوع از اسپلینت ها در خارج از بینی و با هدف حفظ فرم جدید بینی کاهش تورم قرار داده خواهند شد و از چسب برای تثبیت آن بر روی بینی استفاده خواهد شد.

آتل خارجی بینی معمولاً برای عمل های برجسته سازی مورد استفاده می باشد. زمانی که از اسپلینت استفاده می شود، چسب مخصوصی بر روی بینی زده می شود تا از پوست بینی محافظت کرده و همچنین باعث کاهش ورم بینی می شود، و بعد آتلی مناسب بر روی آن قرار داده می شود. قرار دادن آتل موجب پیشگیری از ایجاد پاکت خونی بین پوست و استخوان می باشد که نتایجی چون عدم ایجاد بافت اسکار و رسیدن به نتیجه مطلوب بعد از جراحی بینی را در بر خواهد داشت.

اسپلینت بینی کی برداشته میشود؟

به طور معمول توصیه می شود که اسپلینت ها به مدت یک هفته بر روی بینی باقی مانده و پس از گذشت این مدت زمان باید برای برداشتن آن ها اقدام کرد و بدین منظور باید به جراح خود مراجعه کنید.

تنها باید به این نکته نیز اشاره کرد که لازم است قبل از مراجعه برای برداشتن اسپلینت به جراح حتما حمام کرده تا اسپلینت و گچ بینی به طور کامل خیس شده و شل شود، چرا که این کار موجب خواهد شد تا در هنگام برداشتن آن افراد هیچ دردی را احساس نکنند.

آیا بعد از جراحی بینی  باید از اسپلینت بینی استفاده کرد؟

بعد از جراحی و به مدت ۵ تا ۷ روز باید از  اسپلینت استفاده کرد، چرا که به دلیل انجام عمل بینی، تغییر در اندازه و شکل بینی، تغییر زاویه پل بینی، ایجاد شکاف داخل نوستریل و یا تغییر محل نوک بینی ممکن است بینی شما تغییر فرم دهد. پس آَتل بینی نقش مهمی در جلوگیری از این تغییرات را بر عهده دارد.

از اهداف اصلی استفاده از آتل هایی که با چسب بر روی بینی زده می شود، حفظ حالت استخوان و غضروف های مور جراحی قرار گرفته شده توسط جراحی بینی است. همچنین بینی شما را در برابر ضربان ناگهانی کوچک نیز حفظ می کند.

مراقبت از اسپلینت بینی

همانطور که ذکر کردیم، اسپلینت ها به منظور حفظ فرم جدید بینی و همینطور عدم جابه جایی استخوان ها و غضروف بینی مورد استفاده قرار می گیرد، و به همین دلیل باید از اسپلینت ها به خوبی مراقبت شود که بدین منظور توصیه می شود تا در مدتی که اسپلینت ها بر روی بینی قرار دارند از خیس کردن و جابه جایی آن ها به شدت خودداری شود.

مراقبت-از-اسپلینت-بینی

باید به این نکته اشاره کرد که در واقع خیس شدن اسپلینت ها موجب خارش پوست و جابه جایی اسپلینت خواهد شد، و در نهایت بر روی نتیجه عمل بینی تاثیر خواهد گذاشت، بنابراین در هنگام استحمام به نکات اشاره شده در نحوه استحمام بعد از جراحی بینی توجه کرده و به توصیه های جراح خود در این زمینه عمل کنید تا بهترین نتیجه را از جراحی خود بگیرید.

نکات مراقبتی از اسپلینت ها عبارتند از:

  • در صورت نیاز به تعویض پانسمان از یک پرستار کمک بگیرید یا به پزشک خود مراجعه کنید.
  • در صورتی که بعد از 48 ساعت اسپلینت به دلایل مختلفی از قبیل عطسه و … شل یا جا به جا شد در اسرع وقت به جراح خود مراجعه کنید.
  • برای کاهش تجمع مخاط اطراف اسپلینت از اسپری های مخصوص مانند اسپری سالین با تجویز بهترین جراح بینی استفاده کنید.
  • در صورت  بروز خونریزی غیرعادی، تب، سردرد شدید و… بعد از جای گذاری اسپلینت در اسرع وقت پزشک خود را در جریان قرار دهید.
  • از دست کاری اسپلینت ها بعد از جراحی به شدت خودداری کنید.

سخن پایانی

همانطور که در این مقاله بررسی کردیم، اسپلینت بینی به منظور حفاظت از غضروف بینی و همینطور حفظ فرم جدید بینی در دو نوع داخلی و خارجی مورد استفاده قرار می گیرد، و بنابراین برای رسیدن به نتیجه ایده آل از جراحی توصیه می شود که از اسپلینت ها به خوبی مراقبت شود که نکات مراقبتی در این خصوص به طور کامل در این مقاله توضیح داده شده است. امیدواریم که این مقاله مفید واقع شده باشد.

در صورت داشتن هر گونه سوالی در این مورد با شماره های داخل سایت تماس حاصل فرمایید.

دکتر گیلدا گیوه چی

دکتر گیلدا گیوه چی جراح و متخصص گوش، حلق و بینی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *