فرورفتگی پره های بینی + درمان

فرورفتگی پره های بینی مشکلی است که می تواند در افراد به طور مادرزادی و یا به خاطر آسیبی که معمولاً به دلیل ضعیف شدن غضروف‌های پره‌های بینی در اثر جراحی بینی پیش می آید، وجود داشته باشد. این فرورفتگی می تواند خودش را به صورت مشکلی در ظاهر و یا در تنفس نشان دهد.

فرورفتگی-پره-های-بینی-درمان

در واقع می توان گفت که از علت های مهم بروز این عارضه به دلیل تورم بینی می باشد و به طور معمول بعد از کاهش تورم این عارضه نیز برطرف خواهد شد، اما اگر بعد از رفع تورم همچنان فرورفتگی در پره های بینی وجود داشت باید برای درمان آن به پزشک متخصص مراجعه کرد.

علت فرورفتگی پره های بینی

در عمل های جراحی بینی، دریچه های خارجی بینی از اهمیت زیادی برخوردارند، در حقیقت در این جراحی علاوه بر اصلاح شکل بینی، توجه به وضعیت دریچه ها نیز ضروری است و عدم توجه به این موارد و نزدیک کردن بیش از اندازه غضروف‌ها به یکدیگر به منظور کم کردن پهنای نوک بینی این تورفتگی ها را ایجاد خواهند کرد.

این عارضه به علت های مختلفی بروز پیدا خواهد کرد که در این بخش از مقاله تمام علت های آن را بررسی خواهیم کرد.

علت-فرورفتگی-پره-های-بینی

جابه جا شدن غضروف بینی

از جمله علت هایی که امکان دارد منجر به فرورفتگی پره های بینی شود، جابه جایی غضروف های بینی می باشد که هم در جراحی بینی گوشتی و هم استخوانی امکان تحلیل و یا جابه جایی آن به دلیل قرار رگفتن در قسمت پایینی بینی و عدم رعایت مراقبت های بعد از عمل وجود خواهد داشت.

حذف بیش از حد غضروف ها در حین عمل

یکی از دلایل دیگر بروز این عارضه عدم تجربه و مهارت کافی جراح می باشد که در این صورت امکان دارد جراح در هنگام عمل غضروف های بینی را بیش از حد بردارد که این امر موجب ایجاد فضای خالی و همچنین عدم ثبات و استحکام بخش استخوانی و غضروفی بینی خواهد شد.

وراد شدن ضربه به بینی

در طول دوران نقاهت و بهبودی، افراد باید مراقبت های بعد از جراحی بینی را به خوبی رعایت کنند و از وارد شدن هرگونه ضربه و فشاری به بینی جلوگیری کنند، چرا که این امر امکان دارد موجب فرورفتگی پره های بینی شود.

ماساژ غیراصولی بینی

در برخی از مواقع به افراد توصیه می شود که بعد از جراحی برای کاهش تورم بینی خود را ماساژ دهند، و نحوه ی ماساژ دادن و میزان فشار وارد شده به بینی در حین ماساژ بسیار مهم می باشد و در صورتی که این کار به صورت اصولی انجام نشود، امکان دارد پره های بینی دچار فرورفتگی شوند.

درمان فرورفتگی پره های بینی

اگر این فرورفتگی بعد از جراحی برای بیمار اتفاق بیفتد باید اجازه داد که زمانی حدوداً یک سال سپری شود و بعد جراحی بینی ترمیمی صورت گیرد.

اگر در جراحی قبلی دریچه خارجی بینی آسیب دیده باشد، متخصص وضعیت غضروف های پره ها و سوراخ ها، نوک بینی و بخش پایینی بینی را بررسی می کند و با مشخص شدن مشکل، جراح در عمل ترمیمی اقدام به رفع آسیب ها می کند.

درمان-فرورفتگی-پره-های-بینی

این ترمیم می تواند با پیوند غضروف انجام شود و طبق نظر دکتر گیلدا گیوه چی بهترین جراح بینی، علت اصلی فرورفتگی پره های بینی عدم حمایت غضرف های آن ناحیه می باشد.  بیماران دارای چنین عارضه ای ، با مقعر شدن زیاد از حد بخش های مقابل سوارخ های بینی و به درون کشیده شدن آن ها هنگام تنفس دچار مشکل می شوند. خوشبختانه با درمان این فرورفتگی ها طی جراحی بینی ثانویه، مشکل این بیماران رفع خواهد شد. با بهره گیری از گراف های غضروفی، پره های بینی تقویت و بازسازی می شوند که با انجام این مراحل درمانی عملکرد و شکل دریچه خارجی بینی  بهبود می یابند.

گاهی برای درمان، غضروف بینی کافی نیست و باید از منابع دیگری مانند غضروف گوش استفاده کرد. در بعضی از موارد هم جراح بینی برای ترمیم از غضروف های مصنوعی که همان پروتز ها هستند استفاده می شوند. به کارگیری و استفاده از غضروف ها برای پیوند منوط به تشخیص و مهارت جراح زیبایی بینی است.

سوالات متداول فرورفتگی پره های بینی

در چه صورت باید برای درمان فرورفتگی پره های بینی اقدام کرد؟

باید به این نکته اشاره کرد که تا یکسال بعد از عمل بینی تورم ناشی از جراحی وجود دارد و یکی از علت های این عارضه نیز همین تورم می باشد، بنابراین در صورتی که کمتر از یکسال از جراحی بینی شما می گذرد باید صبر کنید چرا که ممکن است بروز این عارضه به دلیل تورم باشد، اما در صورتی که بعد از یکسال همچنان فرورفتگی پره های بینی وجود داشت باید برای درمان آن اقدام کنید.

فرورفتگی پره های بینی چه مشکلاتی برای افراد ایجاد خواهد کرد؟

بروز این عارضه ممکن است باعث بروز مشکلاتی از قبیل مشکلات تنفسی و اشکالات ظاهری بر روی بینی فرد شود به همین دلیل باید افراد برای درمان آن اقدام کنند.

سخن پایانی

یکی از عارضه های جراحی بینی که ممکن است رخ بدهد فرورفتگی پره های بینی می باشد که در این مقاله علت های بروز آن را بررسی کردیم و به این نتیجه رسیدیم که در صورت از بین نرفتن این عارضه بعد از یکسال گذشت از جراحی جهت درمان آن باید اقدام کرد و برای درمان نیز از روش هایی مانند جراحی بینی ترمیم استفاده خواهد شد. برای جلوگیری از بروز این عارضه توصیه می شود به جراح باتجربه و با مهارتی مراجعه نمایید.

دکتر گیلدا گیوه چی

دکتر گیلدا گیوه چی جراح و متخصص گوش، حلق و بینی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *