فرض کنید برای انجام جراحی بینی در حال تحقیق هستید و معمولا در بین تحقیقات خود سوالاتی در مورد عوارض جراحی بینی و همینطور عوارض عمل بینی بعد از چند سال نیز وجود دارد. باید ذکر کنیم که این جراحی نیز به مانند هر جراحی دیگری دارای عوارضی می باشد و در صورتی که توسط جراح باتجربه و با مهارتی انجام شود احتمال بروز این عوارض بسیار کم و نزدیک به صفر خواهد بود.
شاید خیلی از اشخاصی که تصمیم به انجام جراحی زیبایی بینی دارند، با این سوالات مواجه شده باشند که: ممکن است جراحی بینی باعث خروپف کردن شود؟ آیا جراحی بینی باعث نفس کشیدن صدادار می شود؟ تو دماغی صحبت کردن از عوارض جراحی بینی می باشد؟ چقدر احتمال کیپ شدن یا چسبندگی بینی بعد از جراحی وجود دارد؟
در این مقاله به طور کامل در مورد عوارض جراحی بینی و همینطور عوارض جراحی بینی بعد از چندسال صحبت خواهیم کرد، پس با ما همراه باشید.
مهم ترین عوارض بعد از جراحی بینی
عنوان کردن عوارض، همیشه برای افراد نگران کننده است. اما نکات ذکر شده در این مطلب، صرفا به دلیل افزایش سطح آگاهی شما عزیزان نسبت به عوارض احتمالی بعد از جراحی بینی، می باشد، و در صورت انجام این جراحی با یک جراح باتجربه از این موضوع نگرانی نداشته باشید. در ادامه مهم ترین عوارض جراحی بینی را ببرسی خواهیم کرد.
احساس درد و ناراحتی
احساس درد و ناراحتی از علائم شایع، در ۲۴ ساعت بعد از عمل بینی می باشد. باید در نظر داشت این جراحی عمل دردناکی نیست و درد مختصر بعد از جراحی با مصرف مسکن برطرف می شود. همچنین در مصرف مسکن برای تسکین درد ، باید دقت نظر داشت و طبق تجویز پزشک متخصص عمل کرد.
انسداد راه هوایی از طریق بینی
بیشترین مشکل بیماران بعد از جراحی زیبایی بینی، انسداد راه هوایی از طریق بینی می باشد که، می تواند به علت وجود تامپون یا تجمع ترشحات در بینی باشد. همچنین این انسداد می تواند به دلیل تورم مخاط بینی (که به دنبال دستکاری بینی ایجاد میشود) نیز باشد. معمولا این مشکلات ظرف چند روز برطرف می شود و جای نگرانی ندارد. با دستکاری کردن داخل بینی بعد از جراحی بینی، ممکن است فرد تا چند هفته احساس متفاوتی در نوع تنفس خود داشته باشد. این نکته هم با گذشت زمان و کاهش تورم بینی از بین می رود و جای نگرانی نیست.
عفونت بینی
عفونت مثل هر جراحی دیگر، برای جراحی زیبایی بینی هم امکان ایجاد شدن دارد و جز عوارض بعد از جراحی بینی محسوب می شود. مخصوصا در جراحی هایی که در آن پیوند غضروف استفاده شده است، امکان عفونت بیشتر می شود.
طبق توصیات دکتر گیوه چی، هرگاه در موضعی از بینی خود احساس تورم ، التهاب و قرمزی دردناک کردید، حتما با پزشک جراح خود در میان بگذارید، تا در مراحل ابتدایی تشخیص داده شود و با مصرف آنتی بیوتیک و اقدامات لازم عفونت رفع گردد.
حس بویایی
حس بویایی سوال رایجی است که افراد، در جلسات مشاوره برای جراحی زیبایی بینی، می پرسند. خوشبختانه دکتر گیوه چی تا به امروز شکایتی از جهت کاهش حس بویایی، در میان بیماران خود، نداشته است. اما این عارضه ای می باشد که حتی در کتب رفرانس پزشکی هم قید شده است.
هرچقدر جراحی با احترام به بافت بینی صورت پذیرد و دستکاری ها کم باشد، احتمال اختلال در حس بویایی نیز کاهش می یابد. نکته ی قابل ذکر در این موضوع این است که، کاهش حس بویایی که به دنبال تورم بینی و دستکاری بینی ایجاد می شود، به مرور زمان و با کاهش این تورمات و علایم، از بین می رود و حس بویایی به حالت اولیه ی خود برمی گردد.
مشکلات ترمیم
بخشی از این فاکتور ها زمینه ی ژنتیکی در افراد دارند و از دسترس پزشک خارج می باشد. به طور مثال: در مواقعی برش های ایجاد شده در طی جراحی بینی، در برخی افراد دیرتر جوش می خورند و ترمیم می شوند. افرادی که این ویژگی را دارند باید قبل از جراحی این مورد را به پزشک خود اطلاع بدهند، که در مواقع لزوم بعد از جراحی، از کرم هایی که سبب بهبود و ترمیم محل اسکار می شوند، استفاده شود.
خونریزی
احتمال اینکه، در چند روز ابتدایی بعد از جراحی بینی، خون آبه از بینی بیمار خارج شود، وجود دارد. این نکته جای نگرانی ندارد و کافی است که بیمار گاز استریل زیر سوراخ های بینی خود را تعویض کند. اما باید توجه داشت که هر زمان، خونریزی شدید از بینی (در موارد حاد امکان دارد خونریزی به داخل حلق هم راه یابد)، اتفاق افتاد باید بیمار خونسردی خود را حفظ کند و کمپرس سرد روی پیشانی و گونه های خود قرار دهد. اگر خونریزی بیش از ده دقیقه، ادامه داشت حتما به پزشک جراح خود مراجعه کند. ( با اینکه این مورد کمتر در میان بیماران دیده می شود، اما امکان دارد با وجود خونریزی شدید، پزشک مجبور به تعویض تامپون ها و رفع عارضه شود.)
عوارض جراحی بینی بعد از چند سال چیست؟
حال اگر اشکالاتی در حین جراحی بینی شکل گیرد ممکن است عوارضی بعد از چند سال از عمل برای فرد ایجاد شود که معمولا این عوارض را به دو دسته ی زیر تقسیم کرد:
✅ عوارض عملکردی
این عوارض شامل مشکلات تنفسی بعد از عمل بینی می باشد. معمولا این عوارض ناشی از آسیب دیدن قسمت های مختلف دریچه های بینی می باشد. در این حالت فرد بعد از چندسال ممکن است با مشکلات تنفسی مواجه شود.
این عارضه، عامل مهمی در ایجاد خروپف کردن و نفس کشیدن با صدا می باشد.
✅ عوارض ظاهری و زیبایی
در این حالت فرد یا به دلیل آسیب های ایجاد شده حین عمل بینی، از فرم بینی خود رضایت ندارد یا با نداشتن هیچ آسیب داخلی و تنفسی، احساس خوشایندی به فرم و حالت بینی خود ندارد.
در این حالت باید شرایط بینی زیر نظر جراح حاذق و با تجربه بررسی شود تا اگر امکان انجام جراحی ترمیمی بینی وجود داشت، برای تغییر فرم بینی و ایجاد شکلی مطلوب تر، بدون آسیب دیدن بافت بینی و دریچه های تنفسی آن، جراحی مجدد صورت گیرد.
همانطور که می دانید نوع بینی می تواند در روند جراحی و نتیجه ی حاصل از آن دخیل باشد. بطور مثال نحوه ی انجام جراحی بینی استخوانی با جراحی بینی گوشتی کمی متفاوت می باشد.
نگرانی از برگشت فرم بینی گوشتی بعد از عمل بینی دغدغه ی بسیاری از افراد می باشد، زیرا برخی از اشخاص معتقدند بینی گوشتی بعد از جراحی ممکن است دوباره به حالت اولیه ی خود بازگردد.
اما در واقعیت این امر صحت ندارد. زیرا در جراحی بینی گوشتی تمامی موارد توسط جراح بینی لحاظ می شود تا فرد بعد از جراحی دچار عارضه ای نشود.
نتیجه گیری
تنها نکات مهم و دخیل در ایجاد شدن یا نشدن عوارض جراحی بینی مواردی از قبیل شیوه ی کار جراح بینی و همینطور رعایت نکات مراقبتی بعد از جراحی می باشد، این نکته تاثیر بسیار مهمی در نتیجه دهی مثبت و عدم ایجاد عوارض نامطلوب بعد از جراحی بینی دارد. در این مقاله تمام عوارض جراحی بینی و علت ایجاد آن را بررسی کردیم و همینطور ذکر کردیم که احتمال رخداد این عوارض در صورت انتخاب بهترین جراح بینی به صفر خواهد رسید، پس در انتخاب جراح خود دقت کنید.