ورزش پس از جراحی بینی

جراحی بینی یک جراحی زیبایی است که به منظور رفع ایرادات بینی و زیبایی چهره فرد انجام می شود. پس از جراحی بینی باید به نکاتی توجه کنیم که دوران نقاهت به خوبی سپری شود. یکی از مهمترین نکاتی که اغلب افراد در این باره سوال دارند ورزش پس از جراحی بینی است. انجام فعالیت های مختلف ورزشی بعد از انجام جراحی بینی با توجه به نوع عمل و میزان آسیب پذیری بدن متفاوت است.

ورزش-پس-از-جراحی-بینی

معمولا بعد از جراحی بینی، بینی شما استحکام خود را تا حدودی از دست می دهد و در نتیجه به بینی خود باید به عنوان یک عضو آسیب پذیردر بدن  نگاه کنید و تا مدتی از انجام فعالیت هایی که ممکن است به بینی شما ضربه و آسیب وارد کند بپرهیزید.

در این مقاله به طور کامل در مورد ورزش پس از جراحی بینی صحبت خواهیم کرد، پس تا پایان مقاله همراه ما باشید.

زمان مناسب انجام ورزش پس از جراحی بینی

دغدغه ی بسیاری از افراد به خصوص ورزشکاران حرفه ای از انجام جراحی بینی، فعالیت های ورزشی بعد از جراحی می باشد که چه زمانی می توانند دوباره فعالیت های ورزشی خود را از سر بگیرند، در این خصوص باید گفت که به طور معمول بهبودی کامل و ترمیم آن در حدود 6 هفته به طول خواهد انجامید، بنابراین در این مدت زمان توصیه می شود که افراد فعالیت های ورزشی خود را به تعویق بیاندازند، چرا که بافت ها تازه بوده و در این مدت زمان در صورت وارد شدن هرگونه ضربه ای به بینی امکان خونریزی دارند و انجام ورزش های سنگین مانند ورزش های هوازی و کاردیو به دلیل بالا بردن ضربان قلب خطرناک بوده و منجر به ایجاد اختلال در روند بهبودی و همچنین خونریزی یا پارگی بخیه ها به خصوص در ماه اول خواهد شد.

بنابراین زمان مناسب برای انجام ورزش پس از جراحی بینی در حدود 4 الی 6 ماه بعد از جراحی با مشورت پزشک می باشد.

ورزش های ممنوعه پس از جراحی بینی

بسیاری از ورزش ها در دوران بهبودی بعد از جراحی توصیه نمی شوند که این ورزش ها عبارتند از:

ورزش-های-ممنوعه-پس-از-جراحی-بینی
  • بیمارانی که ورزش شنا بسیار انجام می دهند، بهتر است که تا دو ماه پس از عمل از شنا در استخرهای حاوی آب کلر دار خودداری کنند .چون کلر می تواند به بینی آسیب برساند، همچنین به دلیل بی حس بودن بینی و امکان سوختگی استفاده از سونای خشک یا تر به بیمار اصلا توصیه نمی شود.
  • توجه داشته باشید که تا یک ماه بعد از جراحی  باید از فعالیت های سنگین خود داری کنید. ومی توانید  بعد از گذشت این مدت ورزش های سنگین خود مثل سریع دویدن و بلند کردن وزنه های سنگین را شروع کنید.
  • البته ورزش هایی مثل فوتبال، والیبال و بسکتبال را بعد از دو ماه انجام دهید. همچنین افرادی که ورزش کشتی را انجام می دهند، حداقل تا ۶ ماه پس از جراحی این ورزش را انجام ندهند زیرا ممکن است تاثیرات منفی را بر روند بهبودی بر فرد داشته باشد.
  • بیمار باید تا یک سال پس از جراحی از وارد شدن ضربه به بینی خود جلوگیری کند، به همین منظور ورزش هایی مثل بوکس که امکان وارد آمدن ضربه به بینی را زیاد می کند تا یک سال نباید انجام شود.

پیاده روی بعد از جراحی بینی

بعد از جراحی بینی و منتقل شدن به منزل، باید در روزهای اول استراحت مطلق داشته باشید و رژیم غذایی مایعی را شروع کنید. معمولا پزشکان به بیماران خود این گونه تجویز می کنند که، بعد از یک هفته راه رفتن آرام و کم کم پیاده روی  کردن را به مدت 5 دقیقه آغاز کنند. و از هفته دوم به مدت 10 دقیقه در روز پیاده روی داشته باشند و از هفته چهارم به مدت 15 دقیقه یا بیشتر پیاده روی بکنند.

البته باید به این نکته نیز اشاره کرد که پیاده روی بعد از جراحی دارای شرایطی می باشد که این شرایط شامل سردرد و سرگیجه نداشتن فرد بعد از جراحی می باشد یعنی در واقع فرد توانایی بلند شدن از جای خود و راه رفتن را داشته باشد.

پیاده روی به بهبود خونرسانی به بدن و همچنین کاهش تورم بینی در زمانی کوتاه کمک خواهد کرد، ولی باید این فعالیت به آرامی بدون اینکه ضربان قلب بالا برود انجام شود.

یوگا بعد از جراحی بینی

از آنجایی که ورزش یوگا نسبت به ورزش های دیگر مانند دویدن، پریدن و بلند کردن وزنه های سنگین آرام تر و ملایم تر می باشد، می توان آن را بعد از دو الی سه هفته از انجام جراحی انجام داده اما نکاتی را نیز باید رعایت کرد، که این نکات شامل خودداری از خم کردن سر، خودداری از انجام حرکاتی که منجر به بالا رفتن ضربان قلب می شوند و انجام حرکات سبک به آرامی می باشد. چرا که انجام جرکات سنگین می تواند منجر به افزایش احتمال خونریزی و دیر بهبود پیدا کردن بافت های بینی شده و همچنین منجر به افزایش تورم و کبودی بینی خواهد شد.

یوگا-بعد-از-جراحی-بینی

شنا بعد از جراحی بینی

شنا کردن در استخر تا زمان بهبودی کامل پوست بیرون و داخل بینی یعنی در واقع به مدت سه الی چهار هفته بعد از جراحی توصیه نمی شود، چرا که این امر امکان دارد موجب ایجاد آلودگی و عفونت در افراد شود بنابراین باید در این دوران از شنا کردن خودداری کرد، از جمله دیگر خطراتی که در هفته های اول بینی تازه جراحی شده را تهدید می کند، وارد شدن ضربه به بینی در هنگام شنا می باشد چرا که هر گونه شیرجه زدن، وارونه شدن در آب و … منجر به ایجاد فشار بر روی بینی خواهد شد، بنابراین حتما این مورد را رعایت فرمایید.

سخن پایانی

در این مقاله به طور کامل در مورد ورزش پس از جراحی بینی صحبت کردیم، و ذکر کردیم که انجام ورزش های شدتی مانند بدنسازی و بلند کردن وزنه های سنگین، شنا کردن، دویدن، پریدن و … تا زمان بهبودی کامل بعد از جراحی توصیه نمی شود، و پس از این مدت نیز باید با مشورت با بهترین جراحی بینی این ورزش ها از سر گرفته شود، چرا که وارد شدن هر گونه ضربه و فشار به بینی در نتیجه جراحی تاثیر خواهد گذاشت، بنابراین تمام موارد گفته شده را رعایت کنید.

دکتر گیلدا گیوه چی

دکتر گیلدا گیوه چی جراح و متخصص گوش، حلق و بینی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *