جراحی بینی کج برای بینی هایی در نظر گرفته می شود که در نگاه اول به طور مستقیم به صورت، بینی در راستای خط میانی صورت قرار نگرفته باشد. در این حالت بینی نیاز به درمان و اصلاح توسط جراح بینی طبیعی دارد. افرادی که برای جراحی بینی مراجعه می کنند ممکن است ایرادات مختلفی داشته باشند یکی از مشکلاتی که می توان به آن اشاره کرد کجی بینی می باشد .در این گونه بینی ها که ممکن است هم در بینی های گوشتی و استخوانی به وجود آمده باشد بینی به یک سمت از صورت متمایل شده است. این جراحی می تواند باعث زیبایی ظاهر این افراد شود.
بینی هر فرد به عنوان یکی از ارکان مهم زیبایی صورت به دلیل وجود بینی در مرکز صورت است. حال اگر بینی نامتقارن و کج باشد می تواند تا حد زیادی از این زیبایی بکاهد. اگرچه نامتفارن بودن جزئی را نمی توان مشکل بزرگی به حساب آورد.
در این مقاله به طور کامل در مورد جراحی بینی کج و تمام نکات مربوط به آن صحبت خواهیم کرد.
علت کجی بینی
کجی غضروف بینی به حالتی گفته می شود که ۳/۲ تحتانی بینی دچار حالت کجی باشد، و علت کج بودن بینی ممکن است به صورت مادرزرادی و موروثی باشد و یا ممکن است در اثر اصابت ضربه و در پی شکستگی رخ دهد. اگر هنگام شکستگی بینی بلافاصله به متخصص گوش حلق و بینی مراجعه کنید، مشکل شما با بی حسی موضوعی درمان می شود، اما اگر زمان زیادی از این موضوع بگذرد تنها به روش جراحی می توان ظاهر کج بینی را اصلاح کرد.
اینکه کجی در اثر وقوع اتفاق ناگوار و وارد شدن ضربه شدید به بینی ایجاد شده باشد. شاید بینی کج شده باشد اما ساختار داخلی بینی سالم و بدون هیچ عیبی می باشد .
بینی های کج و پیچ خورده معمولاً به علت رشد نیافتن قسمتی از بینی نیز ایجاد می شوند. شکل این دسته ها از بینی بدین صورت است که بخشی از آن فرو رفته و ظاهر بینی کج به نظر می رسد و انحراف در بینی های کج و پیچ خورده به حالت سینوسی و کمانی است. گاهی تنها مشکل در ظاهر بینی نمی باشد و این انحراف سبب ایجاد مشکل تنفسی خواهد شد.
اقدامات قبل از جراحی بینی کج
برای دریافت نتیجه مطلوب نیاز به انجام برخی از اقدامات قبل از جراحی می باشد که در ادامه توضیح خواهیم داد.
در ابتدا بیمار باید به جراح بینی مراجعه کند تا معاینه های لازم بر روی وی انجام بگیرد در صورتی که کجی بینی با کج بودن اسکلت داخلی بینی همراه باشد جراحی انحراف بینی باید برای وی انجام بگیرد زیرا این گونه افراد دارای مشکلات تنفسی نیز می باشند و جراحی آنها علاوه بر زیبایی جنبه درمانی خواهد داشت و جراح بینی می تواند این دو مشکل را به صورت همزمان برطرف کند.
نحوه انجام جراحی بینی کج
حال در این بخش از مقاله به بررسی نحوه انجام جراحی بینی کج خواهیم پرداخت، پس با ما همراه باشید.
جراح در بینی هایی که دارای تیغه کج می باشند، بینی را از پایه وسط برش داده و پس از صاف نمودن تیغه بینی کل بینی را اصلاح می نماید. اینگونه ازجراحی ها جزء جراحی های حساس بینی بوده و همین حساسیت جراح را وادار به آنالیز دقیق از وضعیت بینی و تنفس فرد می کند و جراح با استفاده از تکنیک های جراحی، بینی را اصلاح می کند. پس از اطمینان از استحکام بینی، نسبت به زیبایی و اصلاح کل بینی نیز اقدام خواهد کرد.
مراقبت های بعد از جراحی بینی کج
مراقبت های بعد از جراحی از مواردی هستند که دارای اهمیت زیادی می باشند به خصوص مراقبت بعد از اصلاح بینی های کج و پیچ خورده برای جلوگیری از ضربه خوردن مجدد بینی باید به درستی رعایت شود.
سخن پایانی
کج بودن بینی یکی از شایع ترین عوامل موجود در بین افراد به خصوص افراد ایرانی است، به این صورت که حدود ۸۰ درصد افراد دچار انحراف و کجی تیغ بینی هستند. جراحی بینی کج با حساسیت و ریسک بالایی همراه است. 10 درصد از افرادی که دارای صورت غیر قرینه و یا دارای سابقه شکستگی بینی هستند، بعد از انجام عمل زیبایی بینی، مشکلات انحراف تیغه بینی آن ها حل نمی شود و نیاز به عمل مجدد برای اصلاح کج بودن بینی دارند.
به همین علت شما باید در انتخاب جراحی بینی خود دقت بالایی داشته باشید و با انتخاب بهترین جراح بینی تمام عوارض عمل بینی خود را به حداقل برسانید.
در این بین ممکن است سوالات متفاوتی به ذهن افراد برسد، که ما به شایع ترین سوالات در رابطه با بینی های کج پاسخ می دهیم.
سوالات متداول در رابطه با بینی های کج
علت اصلی کج بودن بینی اصابت ضربه و مسئله وراثت می باشد.
شایع ترین علائم بینی های کج، اختلالات تنفسی در این افراد است. این افراد از لحاظ ظاهری دچار مشکلاتی می شوند که این مشکلات سبب کاهش اعتماد به نفس آن ها می شود.
همانطور که گفته شد، تنها روش درمان بینی های کج، انجام جراحی بینی کج است. مهم ترین هدف این جراحی ها علاوه بر بهبود ظاهر صورت افراد، بهبود بخشیدن اختلالات تنفسی آن ها است.
سن اصلاح بینی های کج و پیچ خورده بستگی به حاد بودن مشکل دارد. به عنوان مثال به دلیل ایجاد ضربه در بینی کودک مشکلی در تنفس کودک به وجود آمده که همین اشکال در تنفس سبب ضرورت جراحی در همان سن می گردد. به طور کل، سن جراحی بینی برای اصلاح بینی های کج و پیچ خورده تا زمان بلوغ می باشد.
در صورتی که کجی بینی برای فرد مشکلات تنفسی به وجود آورده باشد این مشکل با جراحی از بین خواهد رفت اما اگر هم جراحی صورت نگیرد شاید عوارضی را برای بیمار نداشته باشد اما اختلالات تنفسی به طور دائمی با فرد همراه است و اما کجی بینی تنها به زیبایی شما مربوط است و شما خودتان باید در این رابطه تصمیم بگیرید. در صورتی که عمل بینی بر روی شما انجام بگیرد تناسب صورت شما برقرار خواهد شد و زیبایی صورت شما دوچندان می شود.