تفاوت بینی استخوانی و بینی گوشتی
در ظاهر شما می توانید بینی های گوشتی و استخوانی را از یکدیگر تشخیص دهید اما نکاتی که می تواند در جراحی بینی هر یک از این نوع بینی ها موثر باشد در زیر بیان می شود .
تفاوت های بینی گوشتی و استخوانی
اولین نکته که تاثیر به سزایی در جراحی بینی دارد پوست بینی می باشد.در بینی های گوشتی پوست خیلی ضخیم می باشد به طوری که شما در قسمت نوک بینی مشاهده می کنید که بیشتر پهنای بینی از پوست می باشد واما بر عکس در بینی های استخوانی بیشتر حجم بینی از غضروف های محکم و استخوان می باشد و پوست بینی نازک می باشد.
بینی های گوشتی و استخوانی از لحاظ ساختاری با یکدیگر متفاوت است . در بینی های استخوانی، اشکالات ظاهری در پشت بینی مشاهده می شود، مثلا بینی دارای برجستگی و قوز در ناحیه استخوانی و یا غضروفی بالای بینی می باشد.
در بینی های گوشتی عمدتا، ایراد در نوک بینی گوشتی قابل مشاهده است که به صورت پوست ضخیم و چرب و سر بینی که دفرمه است، می باشد. علت این امر ضعیف بودن غضروف سر بینی است. البته در برخی از افراد، این دو فرم بینی به طور ترکیبی نیز مشاهده شده است.
برای انجام جراحی زیبایی بینی در این دو گروه با توجه به شرایط بینی، روش انجام جراحی بینی و نتیجه آن متفاوت است.
در جراحی بینی استخوانی تنها قسمت های اضافه برداشته می شود اما در جراحی بینی گوشتی در ابتدا غضروف تقویت می شود زیرا تا زمانی که حمایت اسکلت بینی وجود نداشته باشد بینی نمی تواند فرم مورد نظر خود را داشته باشد و یا اینکه بعد از مدتی فرد دچار مشکلاتی مانند افتادگی نوک بینی و مشکلات تنفسی می شود .
پس از جراحی بینی
با توجه به مشخصه های بینی گوشتی و استخوانی که مطرح شد چون پوست بینی های گوشتی ضخامت بیشتری دارد دوره بهبودی طولانی تری را باید سپری کنند.این افراد باید مدت بیشتری از چسب بینی استفاده کنند تا فشار بیشتری به پوست بینی وارد شود و پوست بر روی استخوان های بینی جوش بخورد.همچنین تورم بینی های گوشتی معمولا بیشتر از بینی های استخوانی بوده و این افراد برای اینکه بتوانند نتیجه جراحی خود را ببیند باید بیشتر صبر کنند .
شاید ورم بینی تا یک سال در بینی این افراد دیده شود و نباید درباره نتیجه جراحی خود عجولانه قضاوت کنند.
در نهایت باید گفت که نتیجه جراحی بینی گوشتی و جراحی بینی استخوانی بسیار به جراح بینی بستگی خواهد داشت و نمی توان گفت که به دلیل داشتن بینی گوشتی شما نمی توانید عمل بینی خوبی داشته باشید .
تکنیک های جراحی بینی استخوانی و گوشتی
بینی های استخوانی و بینی های گوشتی همانطور که از لحاظ ساختار متفاوت است. به همنی دلیل در تکنیک های جراحی همانند ساختار متفاوت هستند. در بینی های استخوانی، قوز و برجستگی هایی وجود دارد که جهت برطرف کردن قوز در حین جراحی بینی، قوز غضروفی و یا استخوانی برداشته و یا تراش داده می شود. برای کم کردن پهنای استخوان ها در قسمت بالای بینی استخوان ها تراش داده می شود. در ادامه قسمت سر بینی با بالای بینی هماهنگ می شود.
در بینی های گوشتی روند کاری جراح بینی ، پوست ضخیم و چرب بینی، همزمان با غضروف های ضعیف است که نیاز به تقویت و بازسازی غضروف دارند. با گذاشتن غضروف در پایه و نوک بینی می توان این ضعف را جبران کرد. همچنین می توان از پهنای بینی کم کرد.
ممکن است با توجه نیاز غضروف، از قسمت هایی مانند لاله گوش پیوند برداشته شود. همچنین ممکن است فردی به غیر از داشتن ایرادات ظاهری به انحراف بینی و یا بیماری های مربوط به بینی مبتلا باشد. فرد می تواند در هنگام مراجعه به جراح بینی هم بیماری های تنفسی داخل بینی خود و هم ظاهر بینی را بهبود ببخشد.
غضروف در جراحی بینی
در جراحی زیبایی بینی گاهی نیاز است تا از پیوند غضورف استفاده شود. ایت غضروف ها به منظور بازسازی و تقویت مورد استفاده قرار می گیرد. در این گونه موارد انتخاب اول جراح بینی، غضروف خود تیغه بینی است که در حین اصلاح برداشته شده است. افرادی که در جراحی زیبایی اولیه، جراحی قوز بینی انجام داده اند و دسترسی به این غضروف غیر ممکن است، دومین انتخاب جراح بینی، غضروف لاله گوش و غضروف دنده است. استخراج این نوع از غضروف نیازمند، ایجاد برش می باشد.
راه های ارتباطی
88673181- 021
با تشکر مدیریت سایت دکتر گیلدا گیوه چی جراح بینی و متخصص گوش و حلق و بینی .