شکستگی بینی

شکستگی بینی

بعد از شکستگی بینی ، ناراحتی هایی متحمل بینی می شود ، که اگر به موقع و با روش مناسب برطرف نشوند ، ممکن است سبب ایجاد عوارض نامطلوب و شدید تری برای بیمار شود.

با توجه به اینکه بینی عضوی برآمده و برجسته روی صورت می باشد، بنابراین احتمال وارد شدن ضربه و یا آسیب دیدگی این عضو ، بالا است و بیشتر در معرض خطر قرار می گیرد.
موقعی که بینی ضربه می بیند، بسته به جهت و شدت ضربه ی وارده، احتمال دارد، استخوان بینی دچار ترک خوردگی بدون جابجایی ویا شکستگی بینی توام با جابجایی ویا حتی جابجایی اسکلت استخوانی یا غضروفی بینی شود. که در مورد آخر معمولا بینی فرم طبیعی خود را از دست می دهد و به شکل حرف C و یا حرف S تغییر حالت می دهد.

 دکتر گیوه چی ، بهترین جراح بینی در زمینه درمان شکستگی بینی تخصص و دانش بالایی دارد. شما عزیزان می توانید، به منظور مشاوره با دکتر گیوه چی  از طریق زیر اقدام کنید:

 شماره های  تماس  02188673181 و 02188875799

همچنین می توانید ما را در اینستاگرام دنبال کنید

علائم شکستگی بینی

از بین علائم شکستگی بینی می توان به علائم معمول و شاخصی مانند: احساس درد، تورم ، کبودی ،خونریزی ، تغییر و دفرمگی در شکل ظاهری بینی و اختلالات تنفسی ، اشاره کرد.

شکستگی بینی در کودکان

در کودکانی که بینی آنها دچار شکستگی می شود، احتمال تجمع خون در تیغه ی بینی به دنبال فشار حاصل از ضرب دیدگی; وجود دارد. اگر این اجتماع خون در تیغه ی بینی به موقع تشخصی داده نشوند و درمان نشوند، در آینده ممکن است سبب بروز آبسه و آسیب دیدن غضروف تیغه ی بینی می شود. به همین منظور معاینات بالینی داخل حفره ی بینی ، توسط متخصص گوش و حلق و بینی و یا جراح مجرب بینی ، بعداز آسیب دیدگی و یا ضرب دیدگی از جمله نکات مهم و ضروری می باشد که باید مدنظر قرار داد.

شکستگی بینی
شکستگی بینی

جا انداختن شکستگی بینی

بعد از ضرب دیدگی بینی و شکستگی آن لازم است ، به مدت 24ساعت ، از کمپرس سرد روی موضع مورد نظر استفاده کردو بعد از 24 ساعت تا زمانی که تورم بینی کاهش یابد از کمپرس گرم استفاده شود. اگر شکستگی در بینی به دنبال ، جابجایی تیغه ی بینی و تغییر در شکل بینی، باشد نیاز است تا این جابجایی اصلاح شود و بینی جا انداخته شود. این جاانداختن ممکن است بصورت بسته و با اعمال بی حسی موضعی و یا به روش باز در اتاق عمل انجام پذیرد.

زمان مناسب جااندازی شکستگی بینی 

معمولا این زمان در بزرگسالان تا 7 روز و در کودکان تا 5 روز می باشد. درصورتی که ظرف مدت زمان ذکر شده اقدامات لازم جهت جااندازی و اصلاح شکستگی بینی، صورت نگیرد; استخوان بینی به حالتی که بعداز شکستگی تغییر پیدا کرده، جوش می خوردو اصلاح آن ممکن است، نیاز به انجام جراحی زیبایی بینی پیدا کند.

زمان انجام جراحی زیبایی بینی نیز بطور معمول، بین 3 الی 6 ماه بعد از وارد آمدن ضربه ی اولیه و شکستگی بینی می باشد. شکستگی های شدید در تیغه ی بینی را می توان، در هنگام جا انداختن استخوان بینی در اتاق عمل ، به کمک تکنیک جراحی بینی باز ، اصلاح کرد. گاها در کودکان، اگر ضرب دیدگی و شکستگی سبب آسیب دیدن مراکز رشد (مراکز غضروف ساز و استخوان ساز) شود ، امکان دارد کودک در زمان رشد خود دچار تغییر و دفرمگی در شکل بینی خود شود.

عمل زیبایی بینی

در این حالت اگر دفرمگی و تغییر شکل شدید و حاد باشد و نمای بدی در شکل ظاهری بینی ایجاد کند ، در صورت تمایل و با اتمام سن رشد کودک (16سالگی در دختر ها و 18سالگی در پسرها) ، می توان مشکلات ظاهری یا انحراف تیغه ی بینی را با استفاده از جراحی زیبایی بینی یا جراحی انحراف بینی ، اصلاح کرد.

مقالات مرتبط :

انواع جراحی بینی 

جراحی بینی گوشتی

جراحی بینی استخوانی

جراحی بینی فانتزی

جراحی بینی طبیعی

تفاوت جراحی بینی فانتزی و طبیعی 

دکتر گیلدا گیوه چی

دکتر گیلدا گیوه چی جراح و متخصص گوش، حلق و بینی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *