تامین گرافت و ترمیم بینی

تامین گرافت و ترمیم بینی :

ممکن است در جراحی بینی که برای ترمیم آن انجام می شود پزشک جراح با مشکلاتی روبرو شود که بیشتر ناشی از جراحی نامناسب قبلی است . در عمل ترمیم بینی شایع ترین مشکل ، کمبود بافت های غضروفی و فقدان آنهاست ، این مسئله پیچیده به دلیل دستکاری ناشایست بینی در جراحی اولیه و تخلیه زیاد غضروف ها ناشی می شود. پزشک جراح بینی برای برطرف نمودن ایرادات موجود می تواند از سایر نواحی بدن غضروف تهیه نموده و کمبود های بینی را جبران نماید . به غضروف های طبیعی که از بدن برداشته می شوند ، گرافت می گویند.

البته لازم به ذکر است که گاه در جراحی ترمیم بینی با هدف کاهش سایز بینی نیز از غضروف جایگزین یا گرافت استفاده می شود. گرافتها پیش از پروتز مناسب ترین انتخاب برای رفع نقایص بینی هستند. برای به دست آوردن گرافت چند راه وجود دارد که در زیر به ویژگی های هریک پرداخته می شود:

تامین گرافت و ترمیم بینی

تامین گرافت :

برای تامین گرافت های غضروفی از سه بخش مهم بدن می توان بهره جست . بخش های مهم تامین کننده گرافت در جراحی بینی به ترتیب اولویت و مزیت کاربردی عبارتند از : تیغه بینی ، گوش و دنده .

برداشت گرافت از تیغه بینی :

در این نوع گرافت ، بافت های غضروفی عموما از تیغه میانی بینی برداشت شده و نسبت به بخش های دیگر ، غضروف این ناحیه اهمیت بیشتری برای پزشکان دارد به طوری که پزشکان جراح بینی برای تحصیل غضروف مورد نظر اول تیغه بینی را منبع تامین می دانند چرا که غضروف این بخش هماهنگی بیشتری با بینی دارد و سریع تر اتصال برقرار می نماید همچنین امکان تغییر شکل آن به مراتب کمتر از سایر بخش هاست.

گوش:

در صورتی که غضروف تیغه میانی بینی کم باشد و نتوان از این بخش گرافت برداشت ، برای تامین بافت های ناقص بینی می توان از گرافت گوش استفاده کرد ؛ پس از اعمال یک برش کوچک در پشت گوش  ،میزان مورد نظر گرافت برداشته شده و سپس جراحت با بخیه دوخته می شود که پس از مدتی جای برش به کل محو می شود غضروف گوش قطر زیادی دارد و به آسانی شکل و فرم نمی پذیرد .

دنده :

از بخش دنده های سینه می توان میزان زیادی گرافت تامین نمود ایراد این کار در طولانی شدن مدت زمان جراحی بینی و احساس درد قفسه سینه پس از جراحی است. همچنین غضروف دنده ها در اثر ضربه ضعیف بوده و ممکن است تغییر شکل دهد.

با تشکر مدیریت سایت دکتر گیلدا گیوه چی جراح و متخصص گوش و حلق و بینی.

دکتر گیلدا گیوه چی

دکتر گیلدا گیوه چی جراح و متخصص گوش، حلق و بینی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *