تاثیر جراحی بینی بر رفع مشکلات تنفسی:
برخی دلایل که موجب ایجاد مشکلات تنفسی می شوند به شرح زیر است :
انسداد بینی :
در اثر انسداد بینی بسیاری از بیماران در حین تنفس به مشکلات شدیدی بر می خورند و به این ترتیب از راه دهان نفس خواهند کشید و اکثر بیماران درگیر با انسداد بینی دچار مشکلات حین خواب و عفونت سینوس ها می شوند که در اثر عفونت سینوس ها و رشد باکتری های بی هوازی ، بوی بد و آزاردهنده ای از بینی و دهان به مشام سایرین می رسد و خود فرد متوجه آن نمی شود.
در کل چهار دلیل اصلی ناشی از آناتومی بینی در عملکرد آن تاثیر مستقیم دارد:
– سپتوم
– دریچه داخلی بینی
– دریچه خارجی بینی
– شاخک های بینی
سپتوم:
یکی از شایع ترین مشکلات تنفسی بینی ناشی از انحراف سپتوم هاست. بافت عمده سپتوم یا همان تیغه میانی بینی غضروف و استخوان است و کلیه این اجزا با یک غشای باریک پوشانیده شده و به آن غشا مخاط می گویند.
برای تشخیص انحراف سپتوم لازم است معاینات پزشک متخصص به دقت انجام شود در این زمینه بهتر است بیمار کاملا با وی همکاری داشته باشد تا پزشک شرح حال مناسب و مشخصی از نشانه های سپتوم به دست آورد . گاه لازم است برای بررسی سپتوم ها پزشک از آندوسکوپ استفاده کند و برای درمان مشکلات انحرافی این تیغه جراحی سپتوپلاستی اولین گزینه است.
در روش جراحی سپتوپلاتی جراح بینی در ابتدا غضروف و استخوان کج کننده تیغه بینی را شناسایی کرده و سعی در هموار نمودن آن می کند در طی این جراحی اول لایه مخاطی از روی استخوان و غضروف برداشت شده درمان تیغه و قوز بینی که موجب انسداد راه های هوایی و بویایی می شود آغاز می گردد.
پولیپ ها :
یکی دیگر از مهم ترین عوامل بروز مشکلات تنفسی پولیپ است . پولیپ بینی دارای ظاهری همانند دانه انگور بوده و منشا آن از جنس مخاط بینی است این زائده عموما در دیواره بینی رشد می کند و در صورت رشد زیاد انسداد بینی و مشکلات تنفسی را به همراه خواهد آورد. بروز مشکلات انسدادی و تنگی راه های تنفسی به ویژه در شب هنگام و زمان خواب برای بیمار بسیار آزاردهنده می باشد برای درمان این مشکل می توان از جراحی آندوسکوپی ، جراحی بسته کمک گرفت و در موارد حاد تر نیاز به جراحی باز می باشد.
دیگر عوامل ایجاد مشکلات تنفسی عبارتند از : فرورفتگی پره های بینی ، فرم هشت بینی ، تورم شاخک ها و تومور های دیگر که برای رفع این مشکلات از جراحی بینی به روش های گوناگون و مناسب بهره گیری می شود.
با تشکر مدیریت سایت دکتر گیوه چی جراح بینی و متخصص گوش و حلق و بینی .