بوتاکس

بوتاکس :

ماده بوتاکس سم است ، سمی فوق العاده قوی و کشنده که همانند آن هنوز ماده ای یافت نشده است . اگر تنها یک هزارم گرم آن وارد بدن شود ، به کل اجزای داخلی و خارجی را فلج کرده و در آخر منجر به مرگ انسان می شود . این سم می تواند کلیه عضلات ارادی و غیرارادی که از سوی مغز دستور می گیرند را از کار انداخته و فعالیت بدن را محدود کند که در نتیجه اگر ارگان های مهم همانند قلب و ریه و . . . از کار بیفتند ، مرگ آنی فرد حتمی است . اما می توان ازاین ماده استفاده های مفیدی کرد و از مزایای آن استفاده های مثبتی نمود . کاربرد عمده بوتاکس در پزشکی برای زیبایی است در حالی که می توان از این ماده استفاده های درمانی دیگری نیز به عمل آورد .

بوتاکس

منشا بوتاکس :

در اصل نوعی باکتری موسوم به کلوستریدیوم بوتولینوم منشا تولید سم بوتاکس است . برای اولین بار در آغاز قرن نوزدهم میلادی ، در اثر مسمومیت غذایی سوسیس این سم مهلک کشف شد پس از آن با تحقیقات گسترده و دقیق و مطالعه علمی ، باکتری مذکور و سم ناشی از آن شناسایی شده به این باکتری بوتولوس به معنای سوسیس می گویند .

استفاده در پزشکی :

از دهه 50 قرن بیستم میلادی ، استفاده درمانی از بوتاکس آغاز شد و بیماری هایی همچون گرفتگی عضلات چشمی ، عضلات صورت ، مری ، حنجره و . . . مورد درمان قرار گرفتند و نتایج مثبت این ماده مورد توجه بسیاری از دانشمندان و پزشکان قرار گرفت . پس از آن در دهه 80 یعنی حدود 30 سال بعد ، درمان زیبایی آن به کار گرفته شد و به منظور رفع چین و چروک های پوستی ناشی از فعالیت زیاد عضلات صورت اقدامات شایسته ای انجام شد .

ساز و کار بوتاکس در زیبایی :

عضلات به منظور حرکت و فعالیت لازم است از اعصاب دستور گرفته و تحرک داشته باشند به این ترتیب فرمان عصبی که از مغز صادر می شود از به کمک ماده ای به نام استیل کولین به عضله خواهد رسید . بوتاکس از ترشح ماده استیل کولین جلوگیری می کند . اینطور به نظر می رسد که پس از تزریق بوتاکس عصب ماهیچه قطع می شود که در پی آن عضله تحرک و فعالیت انقباضی ندارد .

با تشکر مدیریت سایت دکتر گیلدا گیوه چی جراح بینی و متخصص گوش و حلق و بینی .

دکتر گیلدا گیوه چی

دکتر گیلدا گیوه چی جراح و متخصص گوش، حلق و بینی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *