آندوسکوپی بینی

آندوسکوپی بینی

آندوسکوپی بینی در دو جنبه متفاوت استفاده می شود یک جهت فقط برای بررسی داخل بینی و سینوس ها می باشد که به آن آندوسکوپی تشخیصی می گویند و از جهت دیگر برای درمان استفاده می شود که به آن آندوسکوپی درمانی می گویند. این عمل با وسیله ای به نام اندوسکوپ انجام می شود.

آندوسکوپی بینی
َآندوسکوپی بینی

اندوسکوپی  بینی تشخیصی

آندوسکوپی بینی تشخیصی تحت بی حسی موضعی و معمولا در مطب یا کلینیک پزشک انجام می شود.اندوسکوپی تشخیصی فاقد پرتوهای مضر و کاملا بی خط است پس نگران کودکانی که مجبور به اندوسکوپی هستند نباشید.

از موارد استفاده از آندوسکوپی بینی می توان به تشخیص تومورهای بینی، علل خونریزی بینی، نشت مایع نخاعی، تشخیص سینوزیت و تورم مخاط و یا تشخیص وجود جسم خارجی در بینی اشاره کرد.

 

آندوسکوپی بینی درمانی

آندوسکوپی بینی درمانی تحت بیهوشی عمومی و در بیمارستان صورت می پذیرد و به درمان عارضه هایی مثل تومورهای مغذی ،اختلالات سینوسی کمک می کند

درمان مشکلات سینوسی با آندسکوپی بینی

پزشکان به کمک وسیله آندسکوپ می توانند تمامی نواحی داخل بینی و سینوس را که دچار اختلال شده اند بدون صدمه زدن به دیواره بینی مشاهده و درمان کنند

جراحی تومورها

در بیمارانی که دچار تومور در مجاورت با چشم و مغز هستند با آندوسکوپی بینی می توان بدون آسیب به ساختار بینی و اطراف آن، این تومورها را خارج کرد.

تومورهای قاعده مغزی

این تومورها در ناحیه بین جمجمه و گوش یا بینی رشد می یابند دسترسی به این تومورها بسیار سخت و خطرناک است پزشکان برای برداشتن این تومورها از دید آندوسکوپ استفاده کرده و آنها را خارج می کنند.

ترمیم نشت مایع مغزی نخاعی

بین مغز و بینی فضایی خالی است و ارتباطی وجود ندارد اگر مایعی از آن قسمت ترشح کند از بینی خارج می شود به طور مثال در مواردی که خونریزی مغزی پیش بیاید خون از بینی جاری می شود و یا اگر تومورها به دلایلی مورد فشار قرار بگیرند و پاره شوند مایع آنها از بینی خارج می شود.

 

با تشکر مدیریت سایت دکتر گیلدا گیوه چی

متخصص گوش و حلق و بینی و جراح بینی خانم

دکتر گیلدا گیوه چی

دکتر گیلدا گیوه چی جراح و متخصص گوش، حلق و بینی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *